Udloeser

Ophævelse af anbefaling om ikke at bruge manuel sort udløser til oppustelige redningsveste

Den 4. september fik vi besked fra DFfRs sikkerhedsudvalg om ikke at benytte type UML ProSensor Mk.2 (sort udløser) til oppustelige redningsveste, da der havde vist sig problemer med at få udløsermekanismen til at virke. En udløser som i øvrigt anvendes på verdensplan i et stort antal.

Efter en omfattende serie af tests på veste viser det sig, at problemet ikke ligger i udløseren men hos brugerne, som ikke giver udløsermekanismen et tilstrækkeligt hårdt greb og ryk, så CO2 patronen udløses, og vesten puster sig op.

Fra leverandøren får vi nu et antal patroner, så vi kan demonstrere brugen af vestene for jer. Desuden fremstiller fabrikanten en instruktionsvideo, som vi kan vise på et medlemsmøde.

For Roklubben Øresunds vedkommende drejer det sig om de 10 Trygveste, som først blev leveret, samt den Baltic redningsvest, som vi fik i DFfRs sikkerhedspakke i sin tid. Nu er alle oppustelige redningsveste i brug igen.