Gule Baltic Compact 100 N oppustelig redningsvest med en sort United Moulders manuel udløser type Pro Sensor Mk. 2.  må ikke bruges.

(Der hænger 10 nye Tryg Fonden redningsveste ved indskrivningspulten. De har grå udløser, og er OK at bruge. MEN CHECK DIN PRIVATE VEST. Hanne Vinther)

Desværre er der under demonstrationer og en bredere afprøvning af den manuelt gule Baltic Compact 100 N oppustelig redningsvest, der nu som standard leveres af Tryg Fonden, blevet konstateret, at funktionen af udløsersystemet ikke er så pålideligt, som man forventer sig af en redningsvest. Det drejer sig specifikt om veste, der er forsynet med en sort United Moulders manuel udløser type Pro Sensor Mk. 2. Se vedhæftede foto. Type af udløser ses nemt gennem observationsruden i vestens højre side.

I samråd med leverandøren anbefales det derfor at indstille brugen af denne type vest med øjeblikkelig virkning.
Der vil snarest muligt blive informeret om de fremadrettede tiltag, der skal til for at vestene igen kan bruges på en sikker og forsvarlig måde.

DFfRs formand for sikkerhedsudvalget, Jørgen Grastrup, er tilgængelig mail og mobil ved spørgsmål. Jørgen Grastrup tager ligeledes hånd om, at informere både Søsportens Sikkerhedsråd samt Tryg Fonden på vegne af alle danske roklubber.

Jeres fornemmeste opgave er at informere jeres medlemmer, så hurtigt som muligt.

Jørgen Grastrup-Hansen

Formand for Sikkerhedsudvalget