Fælles arrangement for Øresunds Ældreroere og Roklubben Øresund

10.00 Roning

12.30 Standerstrygning

13.00 Hot dogs, øl og knastelak

Pga. Corona restriktionerne må vi ikke have fælles spisning indendørs. Derfor ændres programmet til, at der serveres hot dogs i gårdhaven efter standerstrygningen. Vi overdækker gårdhaven.

Af hensyn til indkøb, og da vi ikke må forsamles mere end 50 personer, bedes du tilmelde dig opslagstavlen eller vi Facebook senest den 20.10.20.

Klabautermandnes sidste rejse 2020

Onsdag den 30.september kom Klabautermanden hjem til Dragør.

Kl. 20.00 mødtes Birgit Ø, Toni, Grethe, Mogens og Kim i roklubben for at ro Klabautermanden hjem.

Vejret var dejligt. Lunt og forholdsvis vindstille.
Båden blev gjort klar og ud stod vi. Vejret var ganske vist lunt, men vinden – og vandet – var ikke helt så stille som vi regnede med. Vi kom da til Dragør i nogen modvind og i bælg mørke, så det var lidt svært at finde Dragør Roklub. Men pludselig var bådebroen der, så Klabautermanden kom sikkert i land.

Hjemturen startede i medvind og medsø så det gik da fint indtil sø og vind blev lidt mere østlig, så vi (Grethe og Kim) fik nogle pæne skyller ind over rælingen. Ned ad ryggen og bukserne. Og ned i skoene.

Klabautermandnes sidste rejse 2020 bMen godt hjemme igen kl. ca. 22.30 ventede en lille dram eller 2 for at få varmen igen.

Tak for en god tur
Kim

11.10.20 Corona restriktionerne, der skulle gælde til 18.10.20, er forlænget til 31.10.20. Forsamlingsforbudet fastholdes på 50 personer resten af oktober. Derfor er der fortsat ikke fælles spisning i roklubben, og programmet for standerstrygning er ændret til at foregå udendørs.

4.10.20 Der er fortsat ikke fælles spisning om tirsdagen foreløbig indtil efter 18. oktober. Dvs. vores lille oktoberfest 6.10 er udsat.

Husk at tilmelde jer på opslagstavlen til standerstrygnings spisning lørdag 24.10.20 - deadline tirsdagen før.

Husk også tilmelding på opslagstavlen og betaling til teateraften 6.3.21 - deadline er til standerstrygning. Vi skal se komedien "Stalins død" på Nørrebro Teater. Se omtale og pris/betaling i Stroken.

27.9.20 Efter seneste udmelding fra myndighederne ser det ud til vi først må samles i klubben til fælles spisning efter den 18. oktober. Kalenderen er suspenderet indtil videre. Hold jer orienteret om udviklingen her på hjemmesiden, på Facebook og Rokort.

Tidligere: På grund af Corona restriktioner er der ingen fælles spisning i roklubben foreløbig indtil 4. oktober. Forhåbentlig kan vi afholde den planlagte lille oktober fest tirsdag 6. oktober med Thy pilsnere, schweinehaxe, kyllingelår og sauerkraut.

Udloeser

Ophævelse af anbefaling om ikke at bruge manuel sort udløser til oppustelige redningsveste

Den 4. september fik vi besked fra DFfRs sikkerhedsudvalg om ikke at benytte type UML ProSensor Mk.2 (sort udløser) til oppustelige redningsveste, da der havde vist sig problemer med at få udløsermekanismen til at virke. En udløser som i øvrigt anvendes på verdensplan i et stort antal.

Efter en omfattende serie af tests på veste viser det sig, at problemet ikke ligger i udløseren men hos brugerne, som ikke giver udløsermekanismen et tilstrækkeligt hårdt greb og ryk, så CO2 patronen udløses, og vesten puster sig op.

Fra leverandøren får vi nu et antal patroner, så vi kan demonstrere brugen af vestene for jer. Desuden fremstiller fabrikanten en instruktionsvideo, som vi kan vise på et medlemsmøde.

For Roklubben Øresunds vedkommende drejer det sig om de 10 Trygveste, som først blev leveret, samt den Baltic redningsvest, som vi fik i DFfRs sikkerhedspakke i sin tid. Nu er alle oppustelige redningsveste i brug igen.