Familieroning 2022

20200816 105113

Familieroning – få et sommerhus ved vandet

I 2022 juni-juli-august tilbyder Roklubben Øresund familieroning hver mandag aften. Pris 300 kr. for voksne og 100 kr. for børn for alle tre måneder.

Her har familier en unik mulighed for at være aktive sammen og dyrke motion i det fri. For at kunne ro skal man være over 10 år og kunne svømme 300 m. Er vejret godt, kan mindre søskende komme med ud i båden og sidde ved styrmanden.

Roturen afsluttes fælles grillaften, så der ikke skal tænkes på aftensmad den dag.

Familierne lægger selv retningslinjerne for fællesskabet. Vi stiller ro-instruktører til rådighed i opstartsfasen – det tager 4-5 gange på vandet for at lære at ro. Det er altså et uddannelsesforløb, som helst skal følges.

Man kan nemt starte med at ro som begynder/uøvet. Man kommer på små hold, hvor alle hurtigt lærer hinanden at kende.

Tillader vejret ikke roning på Øresund kan der leges på græsplænen eller fanges krabber fra broen.

Roskolen er slut for 2021

Roskolen er slut for 2021.

Kontakt bestyrelsen for evt. at komme på venteliste til 2022.

Roskole

Normalt holder Roklubben Øresund åbent hus hvert forår, hvor alle, der er interesserede i at ro, kan komme og se vores klub og både, samt blive introduceret til hvad rosporten har at tilbyde.

Men da Corona restriktionerne gør, at vi højst må forsamles 5 personer indendørs, har vi valgt at splitte åbent hus arrangementet op i tre mindre sessioner med forhåndstilmelding, så vi kan styre, hvor mange, der kommer.

Datoerne er tirsdag 20.4, torsdag 22.4 eller tirsdag 27.4. Alle dage kl. 20.00.

Ergometer

I ergometer læres rotagets opbygning, så musklerne bruges
rigtigt, og skader undgås

Godt begyndt

I romaskinen læres årens gang i vandet og diverse kommandoer,
som man bruger til at styre robåden med.

Som noget nyt starter roskolen i år på land i romaskinerne, hvor nye roere lærer rotagets opbygning, så rostilen bliver i orden, og skader undgås.

Første gang på vand bliver tirsdag den 4. maj kl. 17.30. Det tager 6-7 lektioner af 2-3 timer at lære at ro, så roskolen er et intensivt forløb, som kræver, at de nye roere tilstræber at møde op to gange ugentligt tirsdag og torsdag i en måned. Man kan starte til roning uanset alder. Det kræver ingen forhåndskendskab – blot at man er i nogenlunde form. Første tur på vandet er en prøvetur og dermed gratis.

Efter at være lukket inde i Coronabobler hele vinteren håber vi, mange har lyst til at komme ud på vandet og få motion i den friske luft samt blive en del af vores sociale fællesskab.

Lidt om Roklubben Øresund og roning

Se også "Kontakt & Fakta" her på hjemmesiden med praktisk information om adresse, rotider og kontaktdetaljer.

Om klubben

Roklubben Øresund er en mindre klub, hvor alle kender hinanden, og vi er meget aktive. Vi har vores eget klubhus med udsigt over vandet, en hyggelig gårdhave samt gode faciliteter med bad, sauna og motionsrum.

Roklubben er stiftet den 10. juli 1930, og tæller i dag cirka 80 medlemmer. Du kan læse mere om klubbens historie i vores jubilæumsskrifter.

Hvad kræves der for at ro?

Læs mere …