Tirsdagsspecial – om søkort

Tilmelding senest 13.3.22 på www.rokort.dk af hensyn til planlægning mad.

Greuters himmelglobus2 1400x933

Efter spisning kl. 19.00 dvs. ca. kl. 19.45 fortæller Pia Dahl Højgaard, direktør for Geodatastyrelsen, blandt andet om kortlægningen af farvandet omkring Grønland. Hun skriver:

Hvad er det lige, vi kan bruge søkort til? Hvilken kvalitet har de egentligt? Hvor kommer oplysningerne fra?
Hvorfor er der ikke altid så mange informationer i områderne tæt på kysten – lige der, hvor vi oftest ror?

De spørgsmål vi jeg gerne prøve at svare på. Jeg vil fortælle om, hvordan vi udarbejder og opdaterer søkort, og give et indblik i, hvor forskellig opgaven er i de danske og de grønlandske farvande. Det vil jeg bl.a. vise med billeder og eksempler.

Jeg stiftede selv først bekendtskab med søkort i 2016, da Geodatastyrelsen flyttede til Aalborg. Det er virkeligt et område, som er krøbet ind under huden på mig. Vi er i gang med en gevaldig transformation fra at udgive papirsøkort til at levere data, som kan vises på skærme på skibene sammen med en masse andre relevante data, som fx vind og strøm. Og om føje år, så sejler der skibe rundt uden nogen mennesker på broen baseret på vores data.

Hilsner fra Pia


Udgivet

i

af