Overbæring for robåde ved slusen i Sydhavenen

Der er kommet en overbæring for robåde ved slusen i Sydhavnen, som gør os uafhængige af slusens åbningstider.

Erik Nielsen fra Bryggens Roklub (tidl. Roklubben SAS) skriver
Så har Bryggens Roklub prøvet den ny overbæring ved Slusen. Vi skal være opmærksom på strøm ved tillægning ved pontonen. Ved MEGET strøm skal vi IKKE benytte overbæringen. Pontonen er lidt høj, så årerne skal ud af svirvlen. Ellers er vejledningen således: Afgør strømstyrke – gør klar til tillægning ved at løsne havelåger i begge sider – ponton siden løfter årerne – pas på at svirvelbeslagene ikke hviler på pontonen – styrmand og mandskab fra borde – styrmand tager roret af – en anden bærer årerne over til isætningspontonen – en stærk roer tager bådspidsen og løfter båden op på rullerne – samtidig tager en roer i hver side af båden og holder båden lige så KUN kølen hviler på rullerne – båden skubbes forsigtigt over til isætning – den stærke roer løfter bådens agterende i vandet – roret sættes på og mandskabet om bord – årerne sættes i modsat pontonen – årerne i pontonsiden holdes af roerne – styrmand om bord – båden trækkes langs – pontonsidens årer sættes i svirvlen og havelågen lukkes – balance og TIL RONING KLAR.

Lige en tilføjelse til Sluse overbæringen. Bryggens Roklub har haft et uheld med en brækket åre ved “hullerne ved Sjællandbroen”. Så pas på, styr lige igennem hullerne. Sydfra, tag det store sving, så båden glider lige igennem hullerne med årerne langs. Og ved MEGET strøm skal vi IKKE benytte overbæringen.

Hanne Vinther:

Øresundere, tjek vejr og strøm ved slusen på www.roklubbenoeresund.dk under Links og Tjek Vejret. Så er I forberedte på, hvor meget strøm, der er ved slusen, og kan tage højde for, hvordan I bedst lægger til ved overbæringen. Der er heldigvis ståhøjde under stigbroerne, men den, der taget stævnen, pas på ikke at falde i rullerne, som båden trilles på. Apropos trilles, så er det fuldstændig afgørende, at båden triller på kølen og ikke falder ned på bordene, så nederste bord ikke tager “skraldet” med læk til følge. Dette skal roerne langs siden sørge for.


Udgivet

i

af