Se også "Fakta" og "Bestyrelsen" her på hjemmesiden med praktisk information om adresse, rotider og kontaktdetaljer.

Om klubben

Roklubben Øresund er en mindre klub, hvor alle kender hinanden, og vi er meget aktive. Vi har vores eget klubhus med udsigt over vandet, en hyggelig gårdhave samt gode faciliteter (bad, sauna og motionsrum).

Hvad kræves der for at ro?

Man behøver ikke (som mange tror) at være stor og stærk for at ro. For roning er i høj grad en holdsport, dvs. man hjælpes ad med at trække båden. Roning kan dyrkes i alle aldre. Du skal blot kunne svømme 300 meter.

Som rotøj bruges almindelige shorts, T-shirts, træningsdragt, vindtæt jakke og flade sneakers. Cykelhandsker er gode til at beskytte hænderne. Medbring vandflaske. Klubben stiller både og redningsveste til rådighed, så rosport er en billig sportsgren at dyrke.

Instruktionen

Det er vigtigt for at blive en god roer, at teknikken er i orden, og derfor får alle en grundig instruktion. Ro-instruktionen starter på land i romaskine og med undervisning i materiel og sikkerhed. Derefter er der instruktion i bådene. Vi starter med en tur lige udenfor havnen, hvor vi øver rotaget. Derefter ros længere ture, hvor instruktøren sørger for, at den nye roer får noget rutine. Regn med 6-7 roture, før du har lært at ro. Efter en gratis prøvetur koster instruktionen 600,- kr. inkl. en måneds kontingent.

Bådene

De mest almindelige bådtyper er 2 eller 4 åres inriggere, som er en bred og stabil båd med plads til flere roere samt én styrmand. I 2017 introduceres en ny bådtype til havroning: Coastal Boat. Når du har lært at ro, får du mulighed for at ro gig eller sculler, der er outriggere, dvs. smalle, lette både.

Motionsroning – daglig roning

Vi mødes i roklubben og ror en 10 km tur i lokalfarvandet langs Amager Strand til Sundby i nord og Dragør i syd. Det er herligt med en rotur på vandet i sol og frisk luft, samtidig med du får god motion og forbrændt nogle kalorier. Roning er faktisk én af de sundeste sportsgrene, der findes, da samtlige hoved muskelgrupper bliver rørt - og der er så godt som ingen idrætsskader. At dyrke sport i det fri er en perfekt måde at stresse af på og blive ladet op med ny energi.

Langtursroning - oplevelsesture

Hver den første søndag i måneden ror vi en længere tur ud over lokalfarvandet. Vi besøger andre roklubber og udforsker deres farvande. Det kan være en tur til Ishøj, Københavns Havn, Saltholm eller Amager rundt. Heldagsture er på ca. 35 km, hvor vi tager madpakke og eftermiddagskaffe med. Nogle roere tilbringer en hel ferie pr. robåd - enten i vores hjemlige farvande eller i udlandet.

Kaproning – for dig der vil mere

Roklubben Øresund deltager hvert år i august i Amagerregattaen, som er en kaproning mellem roklubberne på Amager. Her er der både inrigger- og outriggerløb, og distancerne er under 1500 m. Du har altså muligheden for at deltage i en kaproning allerede første år, du ror.

Vi ror langdistance motionskaproning i inriggere. Det kaldes "sved-på-panden" roning. Distancen er 10 km, og foregår hver anden uge sommeren igennem. Dette afholdes forskellige steder i Københavnsområdet, og som ny roer kan du være med de sidste fire gange med start i begyndelsen af august.

Træning om vinteren

Vi tilbyder også et vinterprogram med løb, gang, svømning samt styrketræning - dels i romaskine, dels i vores eget motionsrum. I motionsrummet er der tre ro-ergometre. Det er en romaskine forsynet med et ur, der viser, hvor hurtigt du ror en distance. Det giver styrke og god kondition om vinteren, så du er i form til rosæsonen starter. Der er også konkurrencer i ergometer-roning.

Klublivet

Der er fælles roning tirsdag og torsdag kl. 17.30, hvor der sættes hold. Spontane (og ofte længere ture) opslås på whiteboard-tavlen i klubben eller på Facebook.

Om sommeren er der klubaften hver tirsdag ca. kl. 20.00, hvor man kan købe en let gang aftensmad og drikkevarer i "Tutten".

Efter roning torsdag er grillen tændt og klar ca. kl. 20.00. Maden indkøbes i fællesskab, og drikkevarer købes i "Tutten".

Ellers kan man ro alle ugens dage på hvilket tidspunkt som helst, blot man har et hold og en styrmand. Når man kan ro sculler, er man helt frit stillet - bare vejret tillader outrigger-roning.

Ud over roning foregår der en masse aktiviteter i roklubben: teaterbesøg, vinsmagning, foredrag, kurser, m.m. Endvidere er der fester både for os selv og sammen med andre roklubber.

Om vinteren er der klubaften hver tirsdag kl. 19.00 med spisning kl. 19.30. Desuden skal vores både gøres i stand hver vinter. Det er medlemmerne selv, der sørger for dette. Du kommer på et bådklargøringshold, som bruger 2-4 aftener på at klargøre en båd.

Information

·        Der er medlemsmøde hver den første tirsdag i måneden, når vi har spist. Her tages aktuelle emner op.

·        Medlemsbladet ”Stroken” udkommer syv gange årligt.

·        Generel information fås på klubbens hjemmeside www.roklubbenoeresund.dk

·        Medlemmerne poster selv nyheder på roklubbens facebook side

·        Lister for tilmeldinger til diverse arrangementer hænger på opslagstavlen