Sommersæsonen slutter, og vi tager den sidste rotur kl. 10.00. Øresunds Ældreroere ror med. Undervejs lægger vi bådene sammen og nyder en bitter (husk at medtage drikkevarer selv). Forhåndstilmelding til roning er ikke nødvendig.

Kl. 12.30 holder formanden for Roklubben Øresund tale, og standeren stryges. Efterfølgende er der ”knastelak” i klubstuen for både Øresunds Ældreroere og Roklubben Øresund. Hvad knastelak består i, vides ikke med sikkerhed, men i hvert falder byder klubben på en bitter. Forhåbentlig deltager mange fra begge klubber, så vi kan hygge os sammen og lære hinanden at kende.

Efter en times tid, gøres der klar til Roklubben Øresunds frokost. Vi henter smørrebrød udefra, og sørger selv for sild og ost.

Tilmelding til spisning opslagstavlen senest tirsdag 23. oktober.

Kontakt Irene Dahl, hvis du vil hjælpe med madlavning og/eller borddækning.

Idrætsråd Region Hovedstaden (tidl. KAI) tilbyder igen gratis kurser, f.eks. Sådan får du penge til din forening, Klubkommunikation, Effektiv ledelse af frivillige. Du tilmelder dig direkte på www.kaisport.dk.

Dansk Forening for Rosport tilbyder også kurser til en cirkapris af 1600,- kr. Er du interesseret i at blive instruktør/klubtræner, eller sætte gang i sportsroning, så kontakt bestyrelsen. Du kan se kurserne her DFfR kurser.

DSCF3790

Dagen er nu taget af med over 5 timer, og solen går ned ved 19.00-tiden. For at nå i land, inden det bliver sort nat, ror vi fra på tirsdag kl. 17.00 – altså en ½ time tidligere end vi plejer. Det gælder både tirsdag og torsdag. Husk lygte, hvis I er på vandet efter solnedgang.

Fredag den 28. september er der måneskinstur kl. 20.00 – Vi regner med at ro til Dragør. Det er en helt speciel oplevelse at ro og orientere sig i mørke. Har du lyst til at prøve det, så tilmeld dig turen på www.rokort.dk. Når vi kommer hjem, er der et lille ostebord til 40 kr.

Og … hvis du har lyst til en rotur i weekenden, så slå turen op på Rokortet. Jo flere, der er aktive her, jo flere roture bliver der mulighed for. Reglen er, at den der tilmelder sig som nr. 4 eller nr. 7 trækker sig. Indtil videre er kun søndag 21. oktober reserveret til Løvfaldstur på Esrum Sø.

Der er standerstrygning lørdag den 27. oktober.

Så er Klabautermanden roet til Dragør Roklub på dystens sidste dag 30.9.18. Fredag aften blev han roet ud til Dragør ifm. måneskinstur. Lørdag kom han tilbage til Øresund, og søndag er han så tilbage i Dragør i vinterhi. Vi glæder os til Klabautermandsfrokosten lørdag den 19. januar. Tak for en sjov dyst!

I anledning af at det er 25 år siden, Tårnby Bladet udkom første gang (15. september 1993), udloddede foreningen bag avisen 50.000 kroner i legater til medlemsforeninger til projekter med særligt indhold for medlemmerne. Betingelsen var blot, at projektet har et element af information og ny viden.

Roklubben Øresund søgte naturligvis et legat til en udflugt til Greisdalens Værft i Vejle, hvor vi ser, hvordan inrigger bliver til. Det er jo især interessant nu, hvor vi har bestilt beddingsplads der til enten en 2-åres eller 4-åres til levering til vores 90 års jubilæum i 2020.

Vi havde søgt 3.000 kr., men da alle legater var på 6.000 kr., fik vi hele 6.000 kr. til vores projekt.

Der kommer tilmelding til turen, når vi har detaljerne på plads vedr. udflugten til Greisdalens Værft.