Er du interesseret i at lære at ro og blive en del af vores rofamilie, så kontakt formand Hanne Vinther på mail hanne.vinther @ mail.dk eller telefon 4034 7535.

Vi har afsluttet roskolen i juni måned, men hvis der er tilstrækkelig mange, der er er interesserede, starter vi en ny roskole i august.

 

Pr. 8. juli håber vi, at forsamlingsforbudet øges til 100 personer, og bestyrelsen satser derfor på at holde reception på Roklubben Øresunds 90 års fødselsdag fredag den 10. juli kl. 17.00. Vi forestiller os portionsanretninger fra grillen efterfulgt at et stykke fødselsdagslagkage. Forhåbentlig kan arrangementet foregå udendørs.

Da DFfR anbefaler, at man undgår for mange forskellige romakkere, har vi droppet at ro alle bådene til lagunen for drone-foto. Og de tidligere medlemmer, som var inviteret til en rotur om lørdagen, inviteres i stedet til receptionen fredag. Hvis enkelte tidligere medlemmer kunne tænke sig en rotur, kan det arrangeres om lørdagen.

Det er stadig vores ambition, at mange medlemmer vælger at være med i jagten på at ro 90 kilometer i ugen op til jubilæet.

Levering af den bestilte 4-årers inrigger er meget forsinket, da værftet kun har kunne arbejde på halv kraft. Så bestyrelsen lægger op til båddåb og gallamiddag i efteråret – måske det først bliver til standerstrygningen? Og så er det special-bryggede øl nok også klart.

Mvh/Bestyrelsen

Søndag d. 31. maj er DFfR kommet med nogle justeringer/anbefalinger til retningslinjerne for roning udendørs, som gælder indtil forsamlingskravet ændres. Se mere på www.roning.dk.

Enkelte roere kan fungere på to hold, specielt hvor det drejer sig om at få flest muligt ud at ro. Det betyder IKKE, at man bare kan begynde at låne folk på kryds og tværs af holdene. Målet er stadig at begrænse Corona smitten. Der skal være konsensus på begge rohold om, at den pågældende roer deltager på begge hold.

DFfR anbefaler, at der er op til 10 personer på et hold. Bestyrelsen har valgt at danne faste rohold med 6 personer for at kunne tilbyde nye roere de ledige pladser til instruktion. Instruktion foregår i weekenden 13-14. juni plus efterfølgende tirsdag og torsdag. Når det er klaret, må vi se på, om vi med fordel kan slå nogle rohold sammen for at give yderligere fleksibilitet.

Hygiejne er vigtig, og det er vigtigt, at vi fortsat overholder anbefalingerne mht. Coronavirussen med at holde afstand, hoste i ærme og vaske/afspritte hænder. Er man syg, eller har de mindste symptomer på sygdom, skal man blive hjemme.

Bestyrelsen holder naturligvis øje med aktiviteterne på www.rokort.dk, men forventer medlemmerne fortsat agerer ansvarligt.

Bestyrelsen

Pr. 9. juni er der kommet retningslinjer fra Dansk Forening for Rosport mht. COVID-19, og vi kan endelig få ”spændetrøjen” af. Forsamlingsforbudet er hævet fra 10 til 50 personer, og vi kan igen ro fælles roning.

Retningslinjerne for klublivet Roklubben Øresund er:

 • Da vi er en lille klub/familie afløses roning på faste hold med almindelig fælles roning tirsdag og torsdag kl. 17.30 - plus de ekstra ture der slås op på Rokortet.
 • Hvis et rohold ønsker at fortsætte som hold, på grund af at et eller flere medlemmer er særligt udsatte, skal dette respekteres.
 • Afsæbning af båd og årer fortsætter (kontaktflader).
 • Motionsrummet er indrettet med 3 romaskiner, 1 multimaskine og 1 motionscykel. Der er 4 kvm pr. person, og der er 2 meters afstand mellem deltagerne. Dvs. der kan være fire personer i motionsrummet samtidig.
 • Der er mulighed for at tage den fjerde romaskine ud på P-pladsen eller i gårdhaven og ro udendørs.
 • Der er ikke gennemgang i motionsrummet. Kun varelevering er tilladt.
 • Alle kontaktflader på maskinerne afsprittes efter brug.
 • Der skal ske udluftning af motionsrum efter brug.
 • Der er adgang til bade- og omklædningsrum, men der skal holdes 2 m afstand. Dvs. 2 kan bade samtidig. Kødannelse skal undgås.
 • Armaturer skal afsprittes efter badning, og bænke aftørres.
 • Klubstuen er indrettet, så der er 1 meter mellem spisestuestolene (næsetip til næsetip). Dvs. 20 siddepladser.
 • Vi forsøger hurtigst muligt at få gang i fællesspisningen tirsdage kl. 20.00 med portionsanrettet mad.
 • Der er håndsprit tilgængelig på disken i Tutten. Hænder skal afsprittes før spisning.
 • På toiletterne er der adgang til vand og sæbe, papirhåndklæder og rengøringsservietter. Vejledning i brug er opsat på toiletdøren.
 • Husk de vigtige råd til forebyggelse af smittespredning. Bliv væk hvis du er syg. Host i ærme. Hold afstand.
 • Vask hænder og brug håndsprit.

Med denne åbning er det nu mere vigtigt end nogensinde, at vi holder en høj hygiejne. Derfor opfordres alle til at følge vejledningen vedr. brug af toiletter, hjælpe med at tømme affaldskurve for brugte papirhåndklæder, afspritte kontaktpunkter som dørhåndtag og armaturer, tør borde af efter brug.

Du kan læse DFfR’s anbefalinger på www.roning.dk.

Mvh/Bestyrelsen

Forhåndstilmelding nødvendig

Informationsmøde tirsdag den 11. juni kl. 17.00-18.00

Roskole weekenden 13./14. juni kl. 09.00-16.00 samt efterfølgende tirsdag og torsdag kl. 17.30

For at begrænse Corona smittefaren har vi indtil videre måtte ro på mindre faste hold, hvor vi normalt har fælles roning hver tirsdag og torsdag kl. 17.30, hvor alle kan deltage.

Men på nogen af holdene er der plads til, at vi kan tage nye roere med ud på instruktion. Vi holder informationsmøde om mulighederne torsdag den 11. juni kl. 17.00. For at sikre, at der ikke er mere end 10 i grupperingerne, beder vi dig tilmelde dig informationsmødet på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tlf. 4034 7535.

Normalt har Roklubben Øresund roskole to gange ugentligt i maj og juni måned. Nu er maj måned gået, og vi må derfor etablere et mere koncentreret undervisningsforløb for at blive færdige inden sommerferien. Derfor holder vi roskole lørdag/søndag den 13. & 14. juni i dagtimerne samt efterfølgende tirsdag og torsdag aften. Bekræft venligst også om du kan deltage disse dage.

Der er gratis parkering bag roklubben. Indkørsel overfor Skøjtevej.

20190430 180840